preskoči na sadržaj
Vijesti i događanja

Početak nastavne godine, smjene, epidemiološke mjere, udžbenici i radn bilječnice, raspored razreda po učionicama, protokol....

Poštovani roditelji,

Nastava za sve učenike započinje 7. rujna. Sukladno Modelima i preporukama za rad škola u uvjetima povezanim s COVID-19, naša matična škola će u školskoj godini 2020./2021. raditi u dvije smjene, na način da će razredna nastava biti jedan tjedan ujutro, a predmetna poslijepodne, a sljedeći tjedan obrnuto. Razredni odjeli u kojima je organiziran produženi boravak će uvijek biti ujutro.


Prvi tjedan u jutarnjoj smjeni bit će razredna nastava- smjena A.

Ulazak učenika u školu nadziru dežurni učitelji. U školu učenici ulaze odmah po dolasku te se ne zadržavaju u školskom dvorištu.

 

Kada je smjena A (razredna nastava) ujutro učenici 1. i 2. razreda ulaze na glavni ulaz, a učenici 3. i 4. razreda na sjeverni ulaz kroz dvoranu.

Kada je smjena B (predmetna nastava) ujutro, učenici viših razreda ulaze na glavni ulaz, a učenici koji imaju PB (ukupno 4 odjela) ulaze na sjeverni ulaz kroz dvoranu.

Kada je smjena B (predmetna nastava) popodne, učenici 5. i 6. razreda ulaze na sjeverni ulaz kroz dvoranu, a učenici 7. i 8. razreda ulaze na glavni ulaz.

 

Produženi boravak započinje s radom 8. rujna i djeca će dobivati i marendu i ručak od 8. rujna. Marenda za ostale učenike (od 1. do 8. razreda) organizirat će se od 14. rujna (nakon što prikupimo podatke o zainteresiranim učenicima).

Jutarnja smjena započinje s radom u 8:00 , a poslijepodnevna u 14:00, a školski sat traje 40 minuta u obje smjene.

Prvoga dana nastave i u A i u B smjeni održat će se samo 1 školski sat (sat razrednika) na kojem će učenici preuzeti udžbenike i radne bilježnice i dobiti raspored, kao i osnovne upute za daljnji rad. Učenici u školu dolaze s praznim torbama kako bi mogli preuzeti udžbenike i radne bilježnice.

Vezano za prijevoz naših učenika u predmetnoj nastavi, a koji dolaze s područja Ploče i Dračevca, Liburnija d.o.o. je u dogovoru s Gradom Zadrom osigurala posebnu liniju samo za naše učenike. Autobus kreće ujutro u 7:30 iz Dračevca, a poslijepodne u 13:30 također iz Dračevca. Povratak autobusa je planiran u 12:45, odnosno u 18:45.

Roditelji u pravilu ne ulaze u školu, osim u rijetkim opravdanim situacijama i to uz obavezno nošenje maske. Roditeljski sastanci održavat će se na daljinu. Iznimka je prvi dan nastave za prvašiće kada u školu može ući jedan djetetov roditelj, uz nošenje maske i ne duljeg zadržavanja od 15 minuta.

Udžbenike i radne bilježnice preuzimaju učenici, osim u prvim razredima u kojima ih preuzima roditelj.

Prvi dan nastave za prvaše

U pratnji učenika smije biti samo jedan roditelj koji mora nositi masku. Budući da se priredbe ne preporučuju, učiteljica/učitelj će dočekati učenike i roditelje na školskom dvorištu i uvesti ih u učionicu i to:

1.a - 10:00

1.b - 10:15

1.c - 10:30.

 

Roditelji učenika prvih razreda prvoga dana preuzimaju udžbenike i radne bilježnice.

Obavijest o raspodjeli učenika (putem šifri) po odjelima oglasit ćemo ne web stranici i na ulazu škole u petak 4.9.2020. g.

 

Prvi dan nastave u Područnoj školi

 

2.d – 8:00

3.d – 8:30

4.d – 9:00.

 

Učenici prvih razreda dolaze u 11:00, također u pratnji jednog roditelja. Roditelj mora nositi masku u prostoru škole. U to vrijeme održat će se otvorenje škole na kojem će nazočiti minimalan broj predstavnika Grada i škole poštujući sve epidemiološke mjere, a školu će otvoriti gradonačelnik Grada Zadra, gospodin Branko Dukić. Nakon vrlo kratkog službenog dijela, učenici prvog razreda i roditelji će s učiteljicom otići u učionicu, gdje će održati kratki sastanak i preuzeti udžbenike i radne bilježnice.

 

Područna škola će u školskoj godini 2020./2021.raditi u jednoj smjeni. Produženi boravak u područnoj školi započinje s radom čim prikupimo točan broj korisnika.

 

Prvi dan nastave za petaše

 

Popis učenika koji pohađaju peti razred, imena razrednika i broj učionice nalaze se na donjem panou u holu škole. Učenici koji su završili 4.a prelaze u 5.a, 4.b u 5.b, 4.c u 5.c, 4.d u 5.d.

 

Važno

 

U privitku ove vijesti nalaze se Protokol za učenike i roditelje, Protokol za djelatnike, Protokol o podjeli udžbenika, Preporuke HZJZ i MZO, raspored razreda po učionicama i kalendar rada škole. U protokolima su razrađeni svi potrebni segmenti, pa vas molim da ih pročitate.

 

S poštovanjem

 

                                                                                                Ravnateljica

                                                                                                Jasmina MatešićPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 3. 9. 2020.Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju