preskoči na sadržaj
Vijesti i događanja

Ukrašavanje jelki ispred crkve sv. Šime

 

U organizaciji Grada Zadra i Turističke zajednice grada Zadra 18.12.2018. god. učenici naše škole sudjelovali su u ukrašavanju jelki ispred crkve sv. Šime u Zadru. 

Kako je sve izgledalo i kako su se pripremali za taj događaj učenici 2.b i 4.b razreda sa svojim učiteljicama pogledajte i pročitajte u nastavku.


 

 

 

 

 

BOŽIĆNA PRIČA

 

Sigurno ste i vi tijekom adventa prošli kroz  božićnu šumu koja je nikla ispred crkve sv. Šime. Šarena božićna drvca mamila su znatiželjne poglede i osmijehe te su svečano i strpljivo pozirala slučajnim i namjernim prolaznicima.

A kako je došlo do toga, kažu spontano i  u hodu. Idejni začetnik projekta je Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra, a Muzej antičkog stakla, škole i vrtići su se rado odazvali i  zadani zadatak ispunili.

I naša se škola priključila spomenutom projektu.

Tijekom  prosinca učenici naše škole izrađivali su sa svojim učiteljicama  božićne ukrase, kuglice, kapice, snjegoviće, anđele…od različitog materijala, stiropora, tjestenine, vune…  za drvce koje ih je nestrpljivo čekalo na spomenutom mjestu ispred crkve.

Ovim putem zahvaljujem svim učiteljicama RN i njihovim malim kreativcima koji su pomogli i doprinijeli da nam jelkica bude  prekrasna u svom božićnom ruhu i veselo okićena.

18.12. učenici 2.b i 4.b razreda sa svojim učiteljicama su napokon  krenuli prema gradu. Prvo je bio planiran posjet Muzeju antičkog stakla gdje su sudjelovali u radionici ukrašavanja staklenih kuglica. Zamisao je bila jednostavna,  drvce će se ukrasiti   s već izrađenim ukrasima i sa staklenim kuglicama. Nakon radionice uputili smo se prema poljani. Odabrali smo  najljepšu jelku. Djeca su veselo kitila i igrala se oko nje, a mi učiteljice smo je onako usput popravljale kako ne bi neka grana ostala prazna i zaboravljena.

Nadamo se da će projekt postati lijepa tradicija jer su djeca ispunila sva očekivanja. Učinila su dobro djelo, ukrasila su svoj grad, poklonila su mu ljubav omotanu dječjom vedrinom.

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Barunović   datum: 4. 1. 2019.


 

 

za roditelje


Kalendar
« Rujan 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju